Ostgratinerad korv!

Hej hej,
 
Hoppas ni har det bra, trots dessa tider nu. Just nu förflyttar jag mig mest mellan jobbet och hemma. Försöker undvika folksamlingar, och tvättar händerna ofta. Mina föräldrar är över 80, visserligen pigga, men just nu har vi sagt att vi inte träffas. Däremot hörs vi på telefon nästan varje dag😊,
Hur tänker ni med Corona?
 
Men äta måste man ju precis som vanligt i alla fall. I dag svängde jag ihop denna korven som toppades med lite gottigt innan osten revs på och den gratinerades i ugnen.
 
 
 
Ingredienser 4 portioner:
 
4 frukostkorvar
2 msk bostongurka
1 inlagd grillad paprika
1/2 gul lök
2 msk chilisås
1 msk chipotlesås
2 dl grädde
2 dl riven ost
Salt och peppar
 
Gör så här:
 
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Dela korven på längden och lägg i en ugnsform. Häll grädden över korvarna. Skala och hacka löken, strimla den grillade paprikan. Blanda paprikan, löken, bostongurkan, chili och chipotlesåsen, och fördela över korven. Strö över den rivna osten, salta och peppra över alltihopa.
3. Gratinera i ugnen ca 20 minuter, eller tills osten fått fin färg.
Servera med potatismos.
 
Ja, enkelt men himla gott🙂
 
Ha en skön kväll♥
Taggar: #korv #korvlåda, #middagstips;

Morotskladdkaka med kardemummagrädde!

Hej hej,
 
Vilekn helg det varit. I fredags jobbaade jag min sista dag på mitt nuvaande jobb, så mina kollegor tackade av mig. Såå roligt och jag kommer att sakna dom enormt. Men i morgon väntar nya öventyr med nytt jobb😊. I går var det kanonväder med sol, och vi premiärgrillade hambrugare och satt i solen.Som man längtat efter detta. Lika skönt varje vår..
 
Så idag har jag tankat energi och gjort det jag tycker allra mest om, pysslat i köket. Det resulterade i denna morotskladdkaka, nybakat bröd och gnocchi. Recept kommer på det senare,
Men nu till denna kladdkakan. Jag valde denna gången att inte göra en frosting till, utan en kardemummagrädde. Dofter av nymortlad kardemumma spred sig i köket😋.
Det blev ett litet hjärta som dekoration idag, det behövs i dessa tider med corona.
 
 
 
Ingredienser:
 
3 ägg
150 gram smör
1,5 dl strösocker
1 dl farinsocker, går med muscovadosocker också
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kardemumma
1 krm malen ingefära
1 krm salt
120 gr finrivna morötter urkramade
 
Kardemummagrädde:
 
2,5 dl grädde
1 tsk mortlad kardemummakärnor
1 tsk vaniljsocker
 
Gör så här:
 
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret.
2. Rör ihop alla ingredieser förutom smöret. När du fått en slät smet, rör i det smälta smöret. Smörja och bröa en form och häll i smeten.
3. Grädda ca 15 minuter i ugnen. Den skall vara torr i kanterna och kladdig i mitten. Ta ut och låt svalna.
4. Vispa grädden och rör sedan i vaniljsockret och kardemumman. Spritsa på kladdkakan.
 
Ha en fin kväll, kram♥
Taggar: #baka, #bakning, #gofika, #hembakat, #kladdkaka, #morotskladdkaka;

Friterad kyckling med sötsur sås!

Hej på er!
 
Just nu harjag svårt att få tiden att räcka till. Viljan är där, men tiden bara rinner iväg. Detta är sista veckan på mitt jobb, och på måndag går jag vidare till nya utmaningar som det heter😊. Känslorna är verkligen blandade. Jag kommer att sakna mina kollegor såå mycket, men känner ändå att beslutet är rätt.
 
Nu har vi äntligen skaffat oss en fritös. Vi har pratat om det länge men vi har inte riktigt kommit till skott. Vi har friterat i gryta innan, och visst funkar det också, men varli te smidigare i en fritös faktiskt.
Först ut blev en av mina favoriter, friterad kyckling i sötsur sås, hur gott är inte det😋
 
 
 
Friterad kyckling 4 personer:
 
3 kycklingfileér
2,25 dl vetemjöl
1,5 dl kallt vatten
2 tsk bakpulver
1 äggvita
 
Gör så här:
 
1. Sätt fritösen på 180 grder.
2. Blanda mjöl, bakpulver och vatten i en skål och rör till en slät smet. Vispa upp ägvitan till ett hårt skum, och vänd ner i smeten.
3. Skär kycklingen i mindre bitar. Ta inte för stora bitar, då blir den inte genomstekt innan dom är friterade klart. Blanda ner kycklingbitarna i smeten.
4. Släpp ner bitarna i oljan försiktigt för det skvätter gärna. Fritera i omgångar och lägg de färdiga bitarna på hushållspapper. 
 
Sötsur sås:
 
5 dl vatten
4 msk strösocker
1 dl ketchup
2 msk sweet chilisås
3 msk vitvinsvinäger
En nypa salt
Potatismjöl + vatten för att reda såsen.
 
Gör så här:
 
1. Blanda alla ingredienser utom potatismjöl i en kastrull. Låt den koka upp, och smaka. Tillsätt mer syra eller sötma för önskad smak. Prova dig fram. blanda sedan ut potatismjöl med vatten och tillsätt såsen under omrörning tills du får lagom konsistens.
 
Servera med ris😊
 
Ha en skön kväll, kram♥
 
Taggar: #friteradkyckling, #friterat, #middagstips, #sötsursås;