Bruschetta och plockmat!

I fredags visste vi inte riktigt vad vi skulle äta.Så vi bestämde oss för att göra lite smårätter. Det blev minipizzor, chevregratinerade rödbetor och bruschetta.
 
 
 
Är det något som jag älskar, så är det bruschetta. Jag skulle kunna äta det sju dagar i veckan. När vi var i Italien i höstas, så provade jag nog bruschetta på alla restauranger vi åt på, haha.
 
Den kan så klart göras på  många olika sätt. Men vi har provat oss fram, och så här tycker vi blir godast. Det är alltid mannen min som gör tomatblandningen, han är bäst på det:)
 
Detta räckte till 4 bruschetta:
 
4 skivor bröd, gärna surdegsbröd
3 tomater
1 vitlöksklyfta
1/2 röd lök
2 msk olivolja
basilika
1 1/2 mozzarella
 
Finhacka tomat, lök, vitlök och basilika. Häll på olivilja, och smaka av med salt och peppar.
 
Lägg brödet på en plåt och häll på lite olivolja. Täck bröden med skivad mozzarella, snåla inte, och sätt in i ugnen i 225 grader, tills osten smält och brödet blivit knaprigt.
 
Ta ut plåten, och lägg tomatblandningen på brödet. Sen är det bara att njuta:) 
 
 
Ha en skön söndagskväll, kram!
 
Taggar: bruschetta, plockmat;

Kärleksmums kladdkaka!

Hej alla fina!
 
Alltså, vart har solen tagit vägen?! Det är bara grått och trist ute. Helst skulle man vilja ta en restresa och bara åka till värmen. Längtar efter att känna solen i ansiktet. Blå himmel, och höra bruset från havet. Finns det något mer rogivande?
 
Den enda fördelen med det här vädret är att man kan tända massa ljus inomhus. Men man kan ju det nu liksom, har gjort det sen i höstas. Det är ju i och för sig alltid mysigt, men jag saknar ljuset ute. Vet inte om det är åldern eller vad det är, men jag tycker det blir jobbigare för varje år som går innan väl ljuset kommer tillbaka.
 
Men vi får väl muntra upp oss med ett recept på kärleksmums kladdkaka. 
 
 
 
Detta behöver du:
 
150 gr smör
1 krm salt
3 dl strösocker
2 msk kakao
1 3/4 dl vetemjöl
2 ägg
 
Glasyr:
 
50 gr smör
2 msk kakao
1 msk vaniljsocker
ca 3 1/2 dl florsocker
1 msk kallt kaffe
 
Garnering: valfri strössel
 
Sätt ugnen på 180 grader
Smält smöret i en kastrull. Blanda i alla övriga ingredienser och blanda till en jämn smet.
 
Häll smeten i en smord och bröad springform som är ca 24 cm i diameter.
 
Grädda mitt i ugn i 22-24 minuter och låt den svalna i formen.
 
Börja på glasyren. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en bredbar glasyr. Tillsätt mer florsocker om den blir för lös. Och mer kaffe(eller vatten) om den är för fast.
 
Bred glasyren över kakan, och strö över strösseln, och låt glasyren stelna innan den skärs i bitar.
 
Servera med vispad grädde.
 
Det blir nog en bit ikväll tillsammans med en kopp kaffe, eller något annat gott.
 
Hoppas ni får en fin lördagskväll♥
 
Avlutar med detta foto, med hopp om att snart få känna solen i ansiktet igen. Kram från mig!
 
 
 
 
 
Taggar: kladdkaka, kärleksmums;

Saknaden av våra fyrfota vänner!

När vi flyttade ihop så hade jag Saga, en Golden Retriver med mig in i boet. Och min man två katter, Molly och Missy. Och en hund, Ella, en blandras border collie/labrador. Nu finns tyvärr ingen av dom kvar hos oss, och saknaden är stor.
 
Det är konstigt att man kan sakna allt hår på golvet, trampa med socken i utspillt vatten vid vattenskålet(gällde mest min golden, hon läckte som ett såll när hon drack vatten). Eller när båda hundarna lagt sig strategiskt mellan spis och diskbänk, i hopp om att man skulle tappa någon mat på golvet. Detta resulterade i att man fick kliva över dom varje gång man skulle ta något från diskbänken. Jo även det saknar man faktiskt:)
 
Men mest saknar jag någon som blir superglad när man kommer hem, även om man bara varit borta i 10 minuter. Eller när man vaknade på morgonen och Saga och Ella hoppade upp i sängen och gjorde sin hälsningsritual. Eller första vårsolen och hundarna sträckte ut sig i solen och bara njöööt.
 
När Saga började bli gammal, sjuk och svårt för att gå, så fick vi ta det beslutet att låta henne somna in. Eftersom det var planerat så hade vi lite tid på oss. Min äldsta son ville absolut göra en tatuering av hennes tassavtryck, och den blev väldigt fin.
 
Saga och Ella blev kompisar från första början. inte så att dom lekte och busade med varandra. Men dom lärde sig snabbt att samarbeta.
Tex. så kunde Ella öppna dörrar. Detta kom väl till pass när vi en gång hade promenerat på stranden, och släppte snabbt av dom hemma, för vi skulle handla.Vi stängde dörrarna till sovrummet så att dom inte skulle sanda ner i sängarna. När vi kom hem efter 30 minuter, vilka låg i sängarna, i varsitt sovrum så klart, och såg totalt oskyldiga ut haha. Vi var inte lika glada. Det skulle varit så kul att haft en kamera i huset och sett hur dom gjorde.Ella först, och öppnade dörren till ett rum och sa.- Här kan du ligga  Saga, så tar jag andra rummet:)
 
Båda älskade att bada, fast på helt olika sätt. Saga gjorde kärringdopp, och älskde att simma. Ella däremot tyckte att det krävdes en pinne eller boll att springa efter som vi fick kasta gång på gång på gång, annars var det inte roligt.
 
En annan rutin dom hade var att när vi ätit på kvällen och satt oss framför tv:n, så ställde sig Saga framför oss och tittade stint. Då var det nämligen dags för kvälls-snack i form av en morot eller en liten skinkbit. Ella höll sig på avstånd, men var helt med på vad det gällde. När dom fått detta, så la dom sig nöjt ner...
 
När Saga lämnade detta jordelivet, så är jag säker på att hon sa till Ella.- Nu Ella, så är det du som får ta över detta så att du får ditt kvälls-snacks ändå nu när jag inte är kvar. Och mycket riktigt, Ella klev fram och gjorde precis som Saga hade gjort.
 
 
 
 
Som tur är så har vi lånehund och lånekatt ibland.
 
Ruben, min bonusdotter Giselas katt.
 
 Och Athena, sonen och svärdotterns hund.
 
'
När man som vi jobbar heltid är det svårt med hund, men vi funderar på att skaffa en katt, men vi får väl se.
 
Saga och Ella, så älskade och saknade♥.
 
Ha en skön fredagkväll alla, kram från jäntan!
 
Taggar: hund, husdjur, livet;