Svamp-och sparris risotto!

Hej på er!
 
Igår blev det en sen middag. Vi var ute i trädgården och sen skulle denna risotton göras😊så vi åt inte förrän kl 20..
Risotto är ju enkelt att göra, men måste ju passas nästan hela tiden. Men så värt det. Toppa med massa parmesan så är man i mathimlen sen.
 
 
 
Ingredienser:
 
12 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärning
5 dl avorioris
4 finhackade schalottenlökar
3-4 dl vitt vin eller matlagningsvin
1 knippe grön sparris
ca 10 champinjoner
2 msk smör+2 msk rapsolja
1 dl riven parmesan+topping
Salt och peppar
 
Gör så här:
 
1. Lägg vattnet tillsamman med buljongtärningarna i en kastrull och värm upp så att tärningarna löses upp.
2. Skala och finhacka löken. Lägg smör och oljan i en kastrull och hetta upp. Häll i löken och riset och låt det fräsa i några minuter under omrörning.
3. Späd med lite buljong och vin och låt det småkoka. Tillsätt mer vätska allt eftersom det kokar in.
4. Under tiden, skär champinjonerna i skivor och stek i smör tills vätskan försvunnit och svampen fått färg. Ansa sparrisen och koka den 1-2 minuter. Dom skall vara al dente. Låt svalna och skär i mindre bitar.
5. När riset börjar bli färdigt, skall vara lite kärna kvar, lägg i champinjonerna, sparrisen och riven parmesan, Smaka av med salt och peppar. 
Toppa med mer riven parmesan.
 
Ha en fin kväll♥
Taggar: #champinjoner, #middagstips, #risotto, #sparris;

Pasta med tryffelsalami!

Hejsan!
 
Hur har ni det? Kortvecka denna veckan, det är ju alltid uppskattat😊
 
Ni vet sån där mat när man tittar in i kylskåpet och tar var man har? Det blev det idag. Och oftast är det då man får till det så att det blir supergott. Och då måste jag ju dela receptet med er👌
 
 
 
 
Ingredienser 4 portioner:
 
Spaghetti eller annan pasta för 4 personer
15-20 skivor tryffelsalami
1/2 gul lök
4 dl creme fraiche
2 msk mjuk brieost
2 msk soltorkad tomat creme
1 inlagd grillad paprika i strimlor
1 msk kantarellfond
10 halverade oliver
2 tsk torkad basilika
1 dl riven chiliost, eller annan ost som du har hemma
Salt och peppar
Riven parmesan över
Smör till stekning
 
Gör så här:
 
1. Koka spaghettin enligt anvisningar på paketet.
2. Skala och skiva löken, skär salamin i strimlor. Hetta upp en stekpanna med smör, och fräs lök och salami i några minuter. 
3. Tillsätt creme fraichen och kantarellfonden och låt det puttra en stund. Tillsätt sedan övriga ingredienser, förutom parmesanen. Och smaka av med salt och peppar.
4. Blanda ihop med spaghettin, riv över parmesanen och strö över lite färsk basilika.
 
Har ni inte någon ingrediens, byt ut mot något annat. Kylskåpsrensning är jättebra, och var inte rädd för att prova er fram🙂
 
Kram kram♥
Taggar: #enkeltochgott, #middagstips, #pasta, #salami;

Kycklinggryta!

Hej hej!
 
Grytor av alla de sorter är så himla smidiga tycker jag. Antingen det är kyckling, kött eller vegetariskt. Man kan slänga i lite vad man har hemma, och med lite olika kryddor så kan man förändra smaken helt.
Ett bra tips är att tillsätta kryddorna i smöret och låt dom fräsa med en stund innan kycklingen läggs i. På så sätt drar kycklingen till sig kryddorna och får väldigt god smak😊
 
 
 
 
 
 
 Ingredienser:
 
2 kycklingfileér
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
1 röd paprika
1 gul lök
1 msk dijonsenap
1 msk paprikapulver
1-2 msk curry
1 msk kycklingfond
Salt och peppar
Smör till stekning
 
Gör så här:
 
1. Skär kycklingfileérna i små bitar. Skala och hacka löken, och skär paprikan i strimlor.
2. Hetta upp en panna med smör. Häll i paprikapulvret och curryn och låt fräsa en stund under omrörning. Lägg i kycklingen, löken och paprikan, och fräs tills kycklingen fått färg, och grönakerna mjuknat.
3. Tillsätt övriga ingredienser och låt puttra i 10-15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
4. Servera med ris ocn en god sallad.
 
Ha en fin kväll, kram♥
 
Taggar: #gryta, #kycklinggryta, #lättlagat, #middagstips;