Hallouimisallad med örtdressing!

Hej godingar!
 
Ibland är det gott med bara något enkelt som en sallad. För min del får det gärna vara en matig sallad som man blir mätt av, och inte hungrig efter en timme igen.
Denna salladen har en bas av couscous och halloumi, och sen tog jag lite av dom grönsakerna som jag hade hemma.Tillsammas med den goda örtdressingen så blev denna en sallad som jag kommer att göra många gånger framöver. Och så lätt att variera med de grönsakerna man har hemma. Gör inget om dom ser lite vissna ut heller😉
 
 
 
 
 
 
Ingredienser:
 
1 paket halloumi
2 dl couscous
2 dl vatten
1 grönsaksbuljontärning
2 paprikor
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 näve champinjoner
2 salladslökar
Inlagda vitlöksklyftor
Några körsbärstomater
Smör
Olivolja
 
Örtdressing:
2 dl creme fraiche
1 msk honung
Babyspenat
Blandade örter som basilika, oregano och timjan
Salt
 
Gör så här:
 
1. Sätt ugnen på grill 220 grader. Kärna ur paprikorna och dela i större bitar. Skala löken och dela i klyftor. Halvera champinjonerna. Lägg alla grönsaker i en form, häll över lite olja, strö över lite flingsalt och sätt in i ugnen tills de får fin färg.
2. Koka upp vattnet tillsammans med buljongtärningen. Ta av vattnet från plattan och rör i couscousen. Lägg på ett lock och låt det stå i 8-10 minuter och svälla.
3. Skala och finhacka vitlöken och fräs i smör i en kastrull så att den får fin färg. Blanda  i couscousen. Lägg upp couscousen på ett fat/skål.
4. När grönsakerna är färdiga så blanda dom med couscousen. Halvera körsbärstomaterna och strö över tillsammans med salladslöken och den inlagda vitlöken
5. Gör örtdressingen. Mixa creme fraichen med örterna, honungen och bladspenaten. Smaka av med salt. 
6. Stek halloumin och lägg över salladen, och klicka över örtdressingen.
 
Om ni vill kan ni ha bröd till🙂
 
Ha en fin kväll, kram♥
 

Kommentera inlägget här :