Ädelostpaj med sparris!

Hej på er!
 
I helgen kom det äntligen lite välbehövt regn. Trots att man njuter när det är sol, så är det bara att konstatera att vi behöver regn.
 
Det blev ett lite sent inlägg idag, men det är svårt att slita sig från solen som sken här idag😊.
 
Idag körde vi vegetarisk här hemma med denna krämiga ädelostpaj med spröda sparris😊.
 
 
 
 
Ingredienser:
 
Pajdeg:
 
3 dl vetemjöl
50 gr rumsvarmt smör
250 gr kvarg
1 krm salt
 
Fyllning:
 
10 cm purjolök
2 vitlöksklyftor
200 gr färsk spenat
140 gr ädelost
2 dl creme fraiche
3 ägg
10 cocktailtomater
1 tsk flytande honung
1 krm chilipulver
salt och peppar
olivolja
 
Toppa med:
 
1 bunt grön sparris
1 näve ärtskott
Flingsalt och peppar
Olivolja
 
Gör så här:
 
1. Sätt ugnen på 200 grader. Gör pajdegen, antingen för hand eller i en matberedare. Arbeta ihop smör, mjölk, kvarg och lite salt till en smidig deg. Tryck ut i en pajform ca 25 cm i diameter med avtagbar kant, tryck ut den även upp på kanterna. Förgrädda pajen i 20 minuter, och sänk sedan värmen till 175 grader.
2. Börja med fyllningen. Skiva purjolök och vitlök och fräs i lite olja. Det skall inte få färg. Lägg i spenaten och låt den fräsa med tills den blir mjuk och vätskan kokat in, salta och peppra. Lägg det i pajskalet. Smula sedan ner över ädelosten. 
3. Vispa ihop creme fraiche och ägg, och häll i salt, peppar, honung och chilipulver. Häll det i pajskalet. Halvera tomaterna och strö över. Grädda i 25-30 minuter till.
4. Skär av den nedarsta biten på sparrisen och sjud upp den i lättsaltat vatten. Sjud i 3-4 minuter. Spola den sedan i kallt vatten. Skär i bitar och lägg i en skål tillsammans med ärtskotten. Häll på lite olivjolja, flingsalt och peppar.
Ta ut pajen och låt svalna något. Toppa sedan med sparrisen.
 
Det blev så himla god smak med ädelosten och de lite knapriga sparrisen. Kvarg i pajdegen gör att den håller ihop bättre, och jag tycker att den blir saftigare.
 
Ha nu en fin kväll, kram♥
 
Taggar: #köttfrimåndag, #middagstips, #paj, #vegetariskt, #ädelostpaj;

Vanilla Sky!

Hejsan!
 
Fredag, sol och 24 grader. Vad kan man mer önska sig liksom😎?
Jag jobbade länge idag då vi hade lite event på jobbet. Så när jag kom hem hade mannen min fixat lite tapas, och jag gjorde min fredagsdrink som denna veckan är Vanilla Sky. Har ni sett filmen med Tom Cruise förresten med samma namn?
Ja denna drinken är i alla fall en gammal goding. Byter du ut Sourz Pineapple mot Sourz Apple så får du i stället en P2.
 
 
 
 
Ingredienser 1 glas:
 
3 cl vaniljvodka
3 cl Sourz Pineappe
Sprite eller fruktsoda
Is
 
Gör så här:
 
Häll is, vodka och sourz i ett highballglas. Fyll upp med Sprite.
Jag har frusit in isbitar med penséblommor i som är ätbara. Väldigt dekorativt och fint😊.
 
Ha nu en fin kväll, kram♥
 
Tryck gärna på ♥ nedan och gilla!
Taggar: #drinktips, #fredagsdrinken, #fredagsmys, #tapas, #vanillasky;

Smördegs-stjärna!

Hej hej!
 
Lill-lördag redan. Jag gillar verkligen de här kortveckorna😊
Vad sägs om den här stjärnan till efterrätt? Så god och lite annorlunda. Den frasiga smördegen möter glassen och kolasåsen, nom nom nom säger jag bara😋
 
 
 
 
Ingredienser:
 
Smördeg, jag använde detta recept, eller färdigköpt 1 paket
2 msk nutella
2 msk jordgubbssylt
2 msk färskost
1 msk hackade hasselnötter
1 msk kokosflingor
1 msk frysta hallon
1 ägg 
 
Topping:
Glass
Kolasås
 
Gör så här:
 
1. Kavla ut smördegen rätt tunt, ca 3 mm. Ta ut två lagom stora cirklar, ca 20 cm i diameter.
2. Bred sylt, nutella och färskosten på varsin 3:e del på ena cirklen. Strö på nötterna på nutellan, kokosflingorna på sylten och hallonen på färskosten.
 
 
3. Lägg på den andra cirklen över fyllningen. Nagga med en gaffel runt om hela, och ta ett runt mått ca 4-5 cm i diameter och tryck lite i mitten. Inte helt igenom, bara för att markera.
 
 
4. Skär med en kniv den i fyra delar, in till den runda cirkeln du har markerat. Dela sen varje 4:e del i lagom bitar, ca 3-4 st. Hela vägen runt om. Snurra varje del 2 varv enligt nedan. Pensla med ett uppvispat ägg.
 
5. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader ca 20 minuter.. Den skall bli frasig och få färg.
Ta ut, och lägg på några kulor glass i mitten medan den är varm och ringla över lite kolasås. Ta en snurra, dra med lite glass och njut.
 
Prova denna, ni ångrar inte er😃
 
Följ mig gärna på instagram @evawerschskitchencorner, där lägger jag lite på instastory, bla denna goding.
 
Nu är det dags för biodlar-kurs, kram kram♥
Taggar: #dessert, #efterrätt, #smördeg;