Ripped kladdkaka!

 Hej där!
 
Idag är det en riktigt slappardag här hemma, så skönt. Vi åt frukost i solen, och sen förflyttade jag mig över till hängmattan, två steg bort😊. Härligt att ligga i solen och lyssna på musik eller en podd. 
 
Den här efterrätten är så enkel att göra och himmelskt god kan jag lova👌
Perfek att göra om ni har lite kladdkaka över dessutom, och då går den på nolltid.
 
 
 
 
 
Kladdkaka:
 
150 gr smält smör
1 dl ljust muscovadosocker
1 3/4 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
1 nypa salt
3 ägg
 
2 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
Hallon
Riven mörk chocklad
 
Gör så här:
 
1. Sätt ugnen på 160 grader.
2. Smörja och bröa en form ca 20 cm.
3. Smält smöret i en kastrull.
4.Blanda samman alla torra ingredienser och häll i det smälta smöret och blanda väl.
5. Knäck i ett ägg i taget och blanda mellan varje ägg. Häll smeten i formen och grädda i ca 18 minuter. Låt den svalna.
6 Vispa grädden med vaniljsockret. Dra i sär kladdkakan, och varva kladdkaka, grädde och hallon i ett glas, och riv till sist över lite mörk choklad.
 
Ikväll skall vi till goda vänner och grilla,vädret verkar vara med oss idag.
 
Ha en fortsatt fin dag, kram♥
Taggar: #bakning, #dessert, #efterrätt, #kladdkaka, #rippedkladdkaka;

Snabba bärbullar!

Hej hej!
 
Nu har vi kommit hem från vår lilla roadtrip igen, riktigt roligt har det varit att se sig omkring lite😊 Men alltid skönt att komma hem igen...
Idag har varit en lat dag, var rikigt skönt att hinna landa i sig själv lite, jag behöver det i mellan åt. Men bakat har jag gjort, dessa bärbullarna som inte ens behöver jäsas då dom bakas med bakpulver, hur smidigt som helst. Fyll med de bär du har hemma, en riktig favorit😘
 
 
Ingredienser:
 
8 dl vetemjöl, ca 480 gram
1 1/2 dl strösocker
3 tsk bakpulver
2 krm salt
150 gr rumsvarmt smör
2 1/2 dl mjölk
 
Fyllning:
 
150 gr rumsvarmt smör
1/2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3-4 dl färska bär, tex hallon och blåbär
 
Ägg till pensling
 
Kristyr, 1 dl florsocker och ca 3-4 msk kallt vatten
 
Gör så här:
 
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Deg: Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt smöret i tärningar och fördela och blanda till en grynig massa. Häll sedan i mjölken och knåda ihop till en smidig deg. tillsätt lite mer mjöl om den är för kladdig.
3. Kavla ut degen till en ca 40x60 cm rektangulär platta på en mjölad bänk.
Börja med fyllningen, vispa ihop ingredienserna snabbt, bred ut fyllningen på degen. Strö över bären och rulla ihop till en rulle. Skär sedan rullen i 3-4 cm tjocka bitar. Lägg dessa med snittytan uppåt i en form ca 30x25 cm, antingen smord med smör eller på ett bakplåtspapper. Det blir ca 12-16 bullar.
4. Pensla bullarna med uppvispat ägg, och grädda i mitten av ugnen ca 30-40 minuter, den skall ha fått fin färg. Låt svalna.
5. Rör ihop florsocker och vatten till kristyren och ringla över bullarna. Strö eventullet över lite florsocker. Jag strödde även på frystorkade hallon. 
Bryt en bulle och njut😃
 
 
Ha en fin kväll, kram♥
Taggar: #baka, #bullar, #bärbullar, #gofika, #hemmabakad;

Drömrulltårta med skumbananfluff!

Hejsan!
 
Då var vi inne på vår 2:a semestervecka, herregud vad det går fort, stoppa tiden!! Känns inte som om jag fått något gjort av allt jag tänkt än i alla fall. Och i morgon drar vi ut på en liten roadtripp igen. Denna gången ner till Tyskland, skall bli så kul😃
 
Men hörrni, den här var barnslilgt god faktiskt. I grund och botten en drömrulltårta som jag fyllde med banangrädde, och sen spritsade skumbananfluff på😍
 
 
 
 
Ingredienser rulltårta:
 
3 ägg
1,5 dl strösocker
1 tsk bakpulver
2 msk kakao
0,75 dl potatismjöl
 
Fyllning:
 
2 dl vispgrädde
2 bananer
 
Skumbananfluff:
 
60 gr skumbananer
3 dl vispgrädde
 
Gör så här:
 
1. Häll grädden till fluffen i en kastrull. Klipp ner skumbananerna och låt dom smälta försiktigt på medelvärme i grädden. Den får inte koka. När allt är smält, så ställ den kallt, gärna över natten, men minst 5 timmar. När du skall ha den så vispa upp den till ett fluffig konstistens
2. Sätt ugnen på 250 grader.Vispa ägg och socker fluffigt. Sikta i bakpulver, kakao och potatis mjöl. Rör ihop till en slät smet. Arbeta inte smeten för mycket för då kan rulltårtan bli seg istället för luftig.
3. Lägg baklåtspapper på en plåt ca 30x40 och bred ut smeten. Grädda i mitten av ugnen i ca 5-7 minuter. Kolla den mot slutet så att den inte blir bränd.
4. Under tiden så strö ut strösocker på ett bakplåtspapper. Ta ut rulltårtan och stjälp upp rulltårtan med ovansidan ner mot sockret. Dra försiktigt bort bakplåtspappret, om det inte lossnar pensla  pappret med kallt vatten. Lägg en handduk över och låt den svalna.
5. Vispa grädden fluffig. Mosa bananerna och rör ner i grädden. Bred ut över rulltårtan och rulla ihop den. Låt den stå en stund innan du skär upp den i bitar. Lägg bitar på en tallrik, pudra över lite florsocker och spritsa fluffen ovanpå.
 
Ha en fin kväll, kram♥