Blåbärs- och vit choklad muffins!

Hej på er! 
 
Var ett tag sen jag var inne här sist, men det har varit fullt upp ett tag. Jag håller på mycket i trädgården just nu. Det är skördetid nu och mycket som skall göras och tas vara på. 
 
Men idag tänkte jag tipsa om dessa goda muffins. I år har det verkligen varit ett blåbärsår🙂.
Är så lyxigt att bara gå över vägen från vårt hus, in i skogen, och plocka blåbär.
I dessa slängde jag även i lite vit choklad, såå gott👌
 
 
 
Ingredienser 12 stora:
 
125 gr smör rumsvarmt
1 dl strösocker
1 dl farinsocker
3 st ägg
5 dl (300 gr) vetemjöl
1 dl mjölk
2 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
1 krm salt
Ca 2 dl blåbär (eller andra bär, tex vinbär)
Ca 1 dl vita chokladknappar
 
Gör så här:
 
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Lägg smör och socker i en bunke, och rör det till en jämn smet med en elvisp.
3. Tillsätt äggen ett i taget medan du vispar. Häll i vaniljsocker, bakpulver och salt, vispa lite till.
4. Tillsätt sedan mjöl och mjölk. Kör försiktigt med elvispen, bara precis så att smeten blir jämn.
5. Klicka ut smeten i muffinsformar, fyll dom till 3/4. Fördela blåbären och chokladknapparna över smeten. Tryck ner dom lite så att inte alla ligger överst.
6. Grädda i mitten av ugnen i ca 15-18 minuter. Känn med en sticka så att dom är färdiga.
Man kan blanda blåbären direkt i smeten också, men jag tycker att blåbären lätt går sönder när man rör ner dom. Och då blir smeten lite gråaktig.
 
 
Ha en fin kväll, kram♥
 
Följ mig gärna på Instagram, där heter jag @evawerschscorner 😊
 
 
Taggar: #baka, #bakning, #blåbärsmuffin, #vitchoklad;

Chevré-snittar!

Hej fina ni!
 
Vilket väder, wow säger jag bara. Det är bäst att passa på att njuta, för man vet aldrig hur länge det varar😊. Idag har det kommit lite åskskurar här i Laholm, men det behövs ju regn, och nu är det fint väder igen.
 
I lördags hade vi några vänner över, och till förrätt hade vi lite småplock. Bland annat de här supergoda och busenkla chevré-snittarna.
Frasig smördeg, rosmarinolja, krämig chevré och sötma från honung. Ja ni förstår ju själva hur gott det var😊
 
 
Ingredienser 8 snittar:
 
2 färdiga smördegsplattor
6 skivor chevré, finns en smal lång variant
1 msk rosmarinolja(se längre ner)
Honung
Några kvistar rosmarin
Flingsalt
Valnötter
 
Rosmarinolja:
 
1 dl neutralolja, tex rapsolja
ca 20 blad rosmarin.
 
Lägg oljan och rosmarinen i en bunke. Mixa den slät med en stavmixer. Sila oljan genom en fin sil eller ett kaffefilter. Färdigt🙂
 
Gör så här:
 
1. Lägg ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Skär bort kanterna på chevrén och lägg ut 3 rundlar på varje platta, Ringa över rosmarinolja och lägg på rosmarinkvistarna. Toppa sedan med flingsalt
2. Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter. Smördegens kall resa sig och få fin färg.
3. Ta bort rosmarinen, och skär varje platta i fyra delar. Ringa över honung och toppa med krossade valnötter.
 
 
 
 
 
 
Ha en fin kväll, kram♥
Taggar: #förrätt, #recept, #småplock, #tapas;