Coca-cola rutor!

 
7Hej på er!
 
Baka i långpanna är ju så himla smidigt. Det är enkelt, dom blir saftiga och framförallt kan man göra så mycket gott, som tex. dessa coca-cola rutor🙂. Dessa var riktigt goda, och glasyren, nom nom👌
 
I och med att man reducerar coca-colan så blir cola-smaken starkare.
 
 
 
Ingredienser:
 
225 gr smör
4 ägg
4 dl socker
5 dl mjöl
5 dl coca-cola(reduceras till 2 dl)
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1/2 dl kakao
 
Glasyren:
 
100 gr smör
5 dl florsocker
1 dl coca-cola (reduceras till 4 msk)
1 msk vaniljsocker
 
Till garnering tex. strössel och coca-cola godis
 
Gör så här:
 
1. Sätt ugnen på 200 grader. Ta en form, ca 30x40 cm och klä den med bakplåtspapper.
2. Smält smöret och låt det svalna. Häll coca-colan i en kastrull och låt den koka ner/reduceras till ca 2 dl.
3. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda de torra ingredienserna, sikta ner dom i äggsmeten, och blanda ihop försiktigt med en slickepott. Tillsätt smöret och coca-colen och blanda. Häll smeten i formen och grädda i ugnen, ca 20 minuter. Känn med en sticka så att den är färdig. Låt kakan svalna helt innan du lägger på glasyren.
4. Gör glasyren. Reducera coca-colan till ca 4 msk och smält smöret. Blanda florsocker, smör, vaniljsocker och coca-colan. Den skall inte vara för rinnig, tillsätt i så fall mer florsocker.
5. Bred glasyren över kakan. dekorera med tex. brunt strössel och coca-cola godis. Skär den sedan i rutor.
 
Jag hade med dessa till jobbet, och dom försvann fort😊.
 
Tryck gärna på ♥ och gilla, kram kram💕
Taggar: #baka, #bakning, #hemmabakad, #långpanna;

Egen pasta med tonfisksås!

 Hejsan,
 
Då börjar denna helgen gå mot sitt slut. Det känns ändå som vi hunnit med mycket. Vi har haft besök av mannens dotter och sambo. Vi passade barnbarnet igår, och idag, hör och häpna, har vi faktiskt packat upp det sista efter flytten. Ett hallelujamoment skulle jag vilja säga😊.
 
Idag gjorde vi egen pasta och till det en tonfisksås som blev riktigt god. Det är ju lite bökigt att göra egen pasta, men det är ju så mycket godare och är helt klart värt besväret. Vi gör alltd efter Paulo Robertos recept, och det blir superbra varje gång. Receptet hittar ni här .
 
 
 
 
 
Ingredienser 4 personer:
 
2 brukar tonfisk i olja
3 dl creme fraiche
0,5 dl grädde
10 cm purjolök
1/2 gul lök
4 chilimarinerade vitlöksklyftor
1 dl grillad inlagd paprika
Salt och peppar
Basilika
 
Gör så här:
 
1. Skala och hacka löken, strimla purjolöken och skär vitlöksklyftorna i skivor. Hetta upp en panna med smör och stek all lök så att den mjuknar.
2. Låt tonfisken rinna av och lägg i båda brukarna i pannan. Låt den fräsa med en stund. Tillsätt creme fraichen och grädden, låt såsen puttra några minuter. Skär den inlagda paprika i bitar, och lägg i såsen. Strimla önskad mängd basilika och tillsätt, smaka sedan av med salt och peppar.
Servera med nykokt pasta och tex, en fräsch tomatsallad.
 
Ha en fin kväll♥
 
Taggar: #egenpasta, #hemlagat, #middagstips, #pasta, #tonfisk;

Yoghurtmarinerad kyckling!

Hejsan!
 
Det var verkligen inte igår. Det har hänt väldigt mycket denna höst och vinter. Vi har köpt ett nytt hus och flyttat ut på landet. Vilken nervpress att sälja hus alltså. Det gick fort, men vi hade 9 visningar, tror aldrig vi haft så välstädat 😊.
Men nu är vi på plats sen en månad tillbaka, och det känns så bra.
Huset har en stor tomt, så tanken är att vi skall odla en massa, förhoppningsvis bli lite självförsörjande. Och även utöka vår biodling. Ni skall få se mer av det senare🙂
 
Idag tänkte jag tipssa om denna supergoda kyckling som fått marinera i yoghurt och garam masala.
 
 
 
Ingredienser 4 portioner:
 
4 kycklingfiléer
1 dl matyoghurt
1 klyfta vitlök
1 tsk malen ingefära
0,5 -1 msk garam masala
2 tsk rapsolja
1 krm salt
 
Yoghurtsås:
 
1 dl matyoghurt
Rivet skal av 1/2 citron +saft
1 tsk flytande honung
Salt och peppar
 
Gör så här:
 
1. Sätt ugnen på 175 grader.
Skala och riv vitlöken i en bunke. Blanda i yoghurt, kryddorna och rapsoljan. Lägg i kycklingfiléerna och blanda runt så att dom täcks. Sätt in i kylen i 30 minuter.
2. Gör under tiden såsen. Blanda yoghurten med det rivna citronskalen och honungen, smaka sedan av med lite citronsaft, salt och peppar.
3 Ta upp kycklingen och torka av dom lite. Hetta upp en stekpanna med olja och stek dom så att dom får färg, ca 2 minuter på varje sida. Lägg över dom i en form coh sätt in i ugnen i 15-20 minuter, så att dom blir genomstekta.
4. Servera med ris och yoghurtsåsen.
 
Ha det så bra♥
Taggar: #kyckling, #middagstips, #yoghurtmarinad;