Pannacotta med hallon och blåbärssås!

Hej på er!
 
Snart helg igen, och då kanske den här desserten kan vara något. Så god och vacker att titta på.
Den är enklel att göra, men ser attans elegant ut eller hur? Såsen har dessutom en gnutta lakrits i som pricken över i:et
 
 
Ingredienser 2 glas:
 
1 gelatinblad
1 tsk vaniljsocker
1 dl grädde
1 dl gräddfil
1/3 dl socker
 
Hallon och blåbärssås:
 
1 dl hallon
1 dl blåbär
2 msk socker
1 tsk lakritspulver
 
Gör så här:
 
1. Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten..
2. Sjud upp grädde, socker och vaniljsocker.
3. Krama vattnet ur gelatinbladet och rör ner i gräddblandningen. Tillsätt sedan gräddfilen och rör slätt.
4. Ta två glass. Luta dessa i varsin skål, så att glaset får den lutningen du vill ha. Lägg hushållspapper under glaset så att det inte glider. Häll försiktigt pannacottan i glasen och ställ de i kylskåpet i minst 3 timmar.
5. Gör såsen. Lägg hallon, blåbär, socker och lakritspulver i en kastrull, och sjud långsamt till en sås. Vill du ha mer lakritssmak så tillsätt lite mer lakritspulver.
6 Häll sedan såsen på pannacottan och toppa med några bär och mynta.
 
 
Njut av er kväll, kram♥
Taggar: #hallonochblåbärssås, #pannacotta;

Kanelbullerulltårta!

God morgon!
 
Torsdag redan och i morgon är det fredag igen.
Vet ni, ibland blir man sugen på kanelbullar, men har varken tiden eller lusten att vänta på att degen skall jäsa. Prova då denna rulltårta som smakar precis som en kanelbulle.
Godare eller lättare än så blir det inte.
 
 

Ingredienser:

3 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
0,5 dl mjölk
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 tsk kanel

Fyllning:

150 gr rumsvarmt smör
1 msk kanel
2 msk vaniljsocker
1 dl florsocker

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker riktigt fluffigt.
Vänd ner resterande ingredienser.
2. Ta en plåt och lägg bakplåtspapper på och häll på smeten.
Grädda i ugnen ca 5 minuter, tills den fått fin färg.
3. Ta ett nytt bakplåtspapper och häll ut pärlsocker och lite socker på. Stjälp upp rulltårtan över bakplåtspappret. Lossa försiktigt bakplåtspappret.
4. Vispa alla ingredienser till fyllningen i 2-3 minuter. Bred den sen över rulltårtan. Rulla ihop rulltårtan från långsidan. .
 
 

Perfekt till helgfikan. Kanske har vi tur med vädret och kan sitta ute.
 
Kram på er♥
Taggar: #baka, #bakning, #kanelbulle, #rulltårta;

Banankaka med rom!

Hej där!
 
Det var minsann ett tag sen som jag skrev här. Jag har varit aktiv på min Instagram och Facebook, men kände att jag saknat att skriva här, och dessutom kunna samla mina recept på ett ställe. 
Hoppas ni hänger på igen?!
 
Denna banankakan med en skvätt rom i var verkligen supergod. Att lite rom kan göra sådan skillnad, och med lite enkel glasyr på så blev denna en favorit.
 
 
 
 
 
Ingredienser:
 
2 ägg
3,5 dl strösocker
3 mosade bananer
5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 msk vaniljsocker
150 gr smält smör
3-4 msk mörk rom
2 tsk kanel
1 tsk kardemumma
 
Gör så här:
 
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörja och bröa en form.
2. Smält smöret. Vispa ägg och socker poräst. Blanda de torra ingredienserna, och blanda ner i smeten växelvis med det smälta smöret.
3. Tillsätt romen (efter smak ), och de mosade bananerna, och rör till en jämn smet.
4. Häll smeten i formen, och grädda i ugnen ca 30 minuter. Låt svalna.
5. Sen blandade jag bara florsocker med lite vatten och lite citronjuice och ringlade över. Och toppade med blå vallmofrö.
 
 
Idag skiner solen här, så härligt.
 
Ha en skön dag♥
Taggar: #bakning, #banankaka, #banankakamedrom, #rom;