Läskande citrondricka!

Hej alla fina!
 
Vilket väder och vilken värme. Det trodde man aldrig🙂Men jag bara njuter så länge det varar. Finns det något härligare än att vakna till fågekvitter och att solen lyser in i den där glipan mellan fönstret och rullgardinen?
Men mindre härligt, jag har varit magsjuk sen i söndags. Nu känns det bättre, så jag har inte behövt hålla mig i en radie av 2 meter från toaletten idag, haha. Men med den här värmen och dålig... ingen bra kombination. Frossa och kallsvettas om vartannat, och därav frånvaron här på bloggen nägra dagar.
 
Det viktigt att komma ihåg att dricka ordentligt när det är så här varmt. Vatten i mängder, men ibland kan det vara gott att variera vattnet mot något annat. Och då passar den här citrondrickan alldeles utmärkt. Lätt att göra och smakar friskt och sommar tycker jag.
 
 
 
 Ingredienser ca 2 liter koncentrerad citrondricka:
 
3 ekologiska citroner
12 dl socker
40 gram citronsyra
1 liter vatten
 
Gör så här:
 
1. Koka upp vattnet med socker och citronsyra, börja med svag väme så att sockret smälter.
2. Skölj och borsta citronerna väl. Klyfta dom och skiva dom sedan tunt.
3. Ta av kastrullen med sockerlagen från plattan och lägg i citronerna.
4. Låt den svalna och ställ sedan in den i kylskåpet i ett dygn. Rör då och då för mer smak.
5. Sila citrondrickan och häll upp på rengjorda flaskor. Går alldeles utmärkt att frysa. Späd drickan med 4-5 delar vatten, eller efter smak.
 
I morgon blir det jobb igen, härligt🙂 Njut nu av kvällen, kvällarna är nästan dom bästa tycker jag. När man kan sitta ute tills man skall hoppa i säng. Det är sommar för mig♥
 
Taggar: #citrondricka, #dricka, #egengjord;

Små plock och mors dag!

Hejsan!
 
Då går denna helgen mot sitt slut. Har ändå hunnit med en del, men aldrig så mycket som man tänkt från början. Det känns som om det kommer saker i mellan hela tiden mot det jag hade tänkt att göra, eller så jag bara lite lat, haha.
 
Små plock, eller tapas. Finns det något godare?! Ni vet när man plockar lite vad man tycker om, både varmt och kallt. Denna gången blev bruschetta, det är min absoluta favorit. En Frittata, tonfiskrulle, lite melon, skina och fetaost, chevréfyllda körsbärstomater och lite jordgubbar😋.
 
 
 
Bruschettta finns recept på sen innan här.
 
Tonfiskrulle:
 
2 tunnbröd
1 burk tonfisk i vatten
1 dl majonäs
1 dl creme fraiche
5 cm purjolök
salt och grovmalen svartpeppar
 
Strimla purjolöken, blanda alla ingredienserna och smaka av med salt och peppar. Lägg ut sallad på tunnbröden, och bred på tonfiskröran. Rulla ihop och skär i snittar.
 
Chevréfyllda körsbärstomater:
 
Stors körsbärstomater
70 gr chevré
1-2 msk gräddfil
1 msk gräslök
 
Mosa chevrén och blanda med gräddfilen. Halvera tomaterna och gröp ur dom. Fyll med chrevréröran, klipp över lite gräslök.
 
Frittata:
 
1/2 gul lök
1 potatis
6 anjovis( eller sardeller)
oliver
4 ägg
1 msk grädde
salt och peppar
 
Fin hacka löken, och riv potatisen grovt. Vipa ihop äggen med grädden och rör i lök och potatis. Salta och peppra. Smält smör i en stekpanna och häll i smeten. Lägg i oliver och anjovis, och stek på svag vämte, tills den stannat och potatisen är mjuk.
 
Idag är det ju mors dag, och det måste ju så klart firas♥ Vi åkte ut till min mamma och pappa i Haverdal, och sonen, svärdottern och barnbarnet var också med. Så det blev lite äventyrsgolf, korvgrillning och lite rosé😃Lillplutten sov exemplariskt i vagnen hela tiden medan vi spelade golf.
Vilken tur med vädret vi hade, från att ha regnat så klarnade det upp och blev sol igen.
 
 
 
 
 
 
 
 
Njut nu v de sista timmarna av helgen, så laddar vi för en ny vecka, kram kram♥
 
 
 
Taggar: #bruschetta, #familj, #morsdag, #småplock, #tapas;

Limoncellogrädde med mandelbiscottis!

Hej där!
 
Alltså, man är ju verkligen bortskämd med det fina vädret. Här i Lahom idag så har det regnat lite, och varit mulet. Och trots att man vet någonstans där i huvudet att det behövs regn, så blir man ju lite besviken. Men man får se det från den ljusa sidan, jag har storstädat idag, kanske inte så kul, men jädra vad skönt när det är gjort🙂
Mannen har fortsatt och lägga trall-golv, ska visa er snart hur det blir.
 
Men igår åt vi en supergod och fräsch efterrätt. Limoncellogrädde, hur gott är inte det?! Verkligen fräsch och tillsammans med de söta mandelbiscottisarna så blev det en höjdare.
 
 
 
Ingrediernser två glas:
 
1 citron, saft och skal
2,5 msk limoncello
1,5 dl vispgrädde
0,75 dl strösocker
6 mandelbiscottis
några droppar amaretto
 
Gör så här:
 
1. riv skalet från citronen och pressa ut saften. Spar lite av skalet till dekoration. Blanda saften med skal och limoncello.
2. Vispa grädden, när den börjar tjockna så häller du i citronblandningen och fortsätter vispa tills grädden blir blank och tjocknat ytterligare.
3. Skeda upp grädden i två glas och låt det stå kallt i minst en timme.
4. Innan servering så krossa biscottin, strö det över limoncellogrädden. Droppa några droppar amaretto, efter smak, och toppa sen med resten av skalet och en hel mandelbiscotti.
Lättare efterrätt får man ju leta efter😊
 
Fortsätt nu att njuta av lördagskvällen, så hörs vi i morgon. Kram kram♥
Taggar: #dessert, #efterrätt, #limoncello, #mandelbiscotti;