Härlig långfredag med finbesök!

Hej alla fina och tack för att ni var så många som läste mitt inlägg i går om åldersnoja♥
 
Igår var en härlig dag, i solen så hade vi 27 grader i går runt lunch, så härligt🙂. Vi kunde till och med ha altandörren öppen lite på glänt, vilket uppskattades av katterna som kunde gå ut och in som dom ville. Lika glada blev vi dock inte när vi helt plötsligt hörde liv i köket. Jamie hade lyckats med att fånga en mus, sitt första byte. Så äckligt. Den levde inte som tur var, men han var jättelycklig och visade stolt upp den. Mannen fick ta ut den, det gjorde inte jag, haha.
 
Igår hade vi även Stockholmsbesök i form av svåger och svägerska. Så det blev lite gott att äta här hemma.
Till förrätt gjorde vi väldigt enkelt, med varisn liten form med Janssons frestelse. Och till det lite sill och ägg. Så gott🙂
 
 
Till varmrätt hade jag gjort fläskytterfilé i ugn med rotsaker. (recept på denna finns på bloggen sen tidigare)
 Och till efterrätt denna ljuvliga vaniljpannacotta med saltkolaspegel. Mmm, så god. Jag brukar göra lite extra sås, så man kan smaka lite vid sidan om så där då och då.
 
 
Ingredienser för 4 st:
 
3 gelatinblad
2 tsk vaniljpulver
6 dl vispgrädde
2 dl socker
 
Saltkolaspegel:
 
50 gr smör
1 1/2 dl ljust muscovadosocker
1/2 dl vispgrädde
ca 1 tsk flingsalt.
 
Pannacottan- Lägg gelatinbladen i blöt. Häll grädde, socker och vanilpulver i en kastrull. Låt kooka upp under omrörning. Ta bort från plattan, lägg i de urkramade gelatinbladen och rör om väl. Häll upp i portionsformar och ställ kallt i 4-5 timmar.
 
Saltkolaspegeln- Blanda smör och muscovadosocker i en kastrull och låt det sjuda upp på svag värme under omrörning. Vänd ner grädden, och sjud i 2-3 minuter. Smaka av med flingsalt.
Häll på såsen innan servering.
 
Jag gjorde en liten påskdukning också, tyckte det blev lite gulligt. Ibland kan man vända upp och ner på något och tänka om så kan man få till det fint😙
 
 
 
Ha en härlig påskafton, så hörs vi i morgon. Puss o kram♥
Taggar: #långfredag, #pannacotta, #påsk, #påskinspiration;

Mina tankar om åldersnoja och rynkor!

Hörrni, tänker ni mycket på er ålder, att ni börjar bli gamla?
 
Jag tillhör dom som aldrig haft någon ålderskris, eller tyckt att fy vad hemskt att bli äldre. Jag gillar mina rynkor runt ögonen, strecken i pannan. För vet ni, det betyder att jag levt. Och motsatsen till det, att inte få möjligheten att bli äldre är inget alternativ.
Jag har upplevt både glädje och sorg, fått två fantastiska barn, snart ett barnbarn också. Fått möjligheten och privilegiet att få en ännu större familj med 3 superfina bonusbarn, svågrar och svägerskor.
Jag har skrattat och gråtit, gått igenom en skilsmässa med allt vad det innebär. Men framförallt är jag tacksam att få leva, jag njuter av mitt liv, och tycker att vara mitt i livet är underbart.
 
Jag har min underbara Bernd som är min trygghet och stöttepelare i livet. Vi har upplevt så mycket de 6 åren vi varit tillsammans♥
 
Mina rynkor runt ögonen och i pannan, ja de säger att jag skrattar mycket, att jag har roligt, att jag njuter och lever livet. Man vet inte vad framtiden bär med sig, så man måste leva varje dag, varje timme. 
Jag ser ljust på framtiden och blickar framåt. Jag tror inte att man skall se bakåt. Man kan göra det för att lära sig av misstagen man gjort, men inte för att älta det som varit. Livet är nu...
 
 Ja vi får se vad livet som 50 har att erbjuda. Det blir säkert spännande, och roligt. Livet är ju vad man gör det till också, det är ingen annan som lever det för mig, utan jag bestämmer själv vad det skall bestå av.
Fördelen med att bli äldre, är också att man vet vad man vill, vad man vill ha ut av livet. Jag har också insett att livet är för kort för att slösas bort på människor som bara tar energi av mig, utan fylla det med människor som fyller på energi till mig också.
 
 
 
 Och med ovanstående citat, så tackar jag för att ni tog er tid att läsa, det uppskattas♥
Taggar: #livet, #njuta av livet, #rynkor, #äldersnoja;

Påskdrink med smak av mango!

Hej alla fina!
 
Visst är det härligt att ha långledighet framför sig?! Det gör så mycket med någon extra dag ledigt.
 
Det är ju visserligen inte fredag idag, men fredags-feelingen har definitivt infunnit sig. Så jag tänkte att vi tar fredagsdrinken idag istället eftersom vi faktiskt är lediga imorgon.
Denna veckan blir det en påskinspirerad drink med massa smak av sommar och sol. Och lite mango förstås😉.
 
 
 
 
Ingredienser för två glas:
 
100 gr fryst mango i bitar
2,5 dl ananasjuice
6 cl ljud rom
1 msk florsocker
1 msk hett vatten
kokosflingor till dekoration på glasets kant
 
Gör så här:
 
Mixa den frysta mangon med lite av juicen så att den blir slät. Tillsätt resten av juicen och rommen och blanda väl.
Lös upp florsockret med det varma vattnet och häll upp på ett fat. Häll kokosen i en skål och doppa först kanten på glaset i sockervattnet och sen i kokosflingorna för att få en fin kant.
Häll upp i glasen.
 
Njut, blunda och dröm dig bort, känn den varma solen i ansiktet en skön sommardag. Japp, snart är den här, våren och sommaren även om det känns avlägset just nu...
 
Ikväll kommer Jenny hit, min bonusdotter, så kul. Så nu har jag målat färdigt och fått vitrinskåpet på plats i köket så att hon har någonstans att sova, för det är nämligen i det rummet jag har varit när jag målat.
 
Ösnkar er alla en Glas Påsk(men jag kikar säkert in en sväng i morgon) Kram kram!
 
 
 
 
Taggar: #drink, #drinktips;