Halv åtta hos mig!

Hej på er!
 
Helgen har varit intensiv men rolig. Vi är 4 par som kör Halv åtta hos mig, ni vet tv-programmet. Fast vi kallar det halv sju hos oss😊. Vi kör olika tema och denna omgången är det länder. Dvs. vi skall göra maträtter som är från det landet man har valt.
Vi hade valt Norge denna gången. Nja, var inte helt lätt att hitta på maträtter. Men med lite hjälpa från en vän på Instagram så fick vi tips på en förrätt, och till varmrätt körde vi en klassiker som vi gjort innan.
 
Förrättet var rågbrödstoast med rökt lax och äggrör, och toppad med dillmajonäs, citron och tomat. Den kombinationen hade vi nog aldrig kommit på själv, men jädrans vad gott det var😋.
 
 
 
 
Enkelt att göra, plocksallad i botten, äggröra över. Beräkna 1 ägg/person. Lägg rökt lax över i småbitar. Dillmajonäsen gör du av majonäs, mycket hackad dill och lite citron. Spritsa över laxen och toppa med en liten klyfta citron och halverade cocktailtomater.
 
Varmrätten var torskrygg i ugn med vitvinssås och duchessepotatis med pepparot.
Recept på denna finns på bloggen sen innan här.
 
Nu skall jag gå ut och sätta mig i bubbelkoppen och tanka energi.
 
Ha en fin kväll, kram kram♥
Taggar: #dillmajonäs, #röktlax, #torskrygg, #vitvinssås;

Fredagsdrinken!

Hej där!
 
Äntligen är fredagen här. Efter en tuff, galen vecka så är det skönt med helg. I morgon skall vi ha lite vänner här hemma. Vi är 4 par som kör halv åtta hos mig-konceptet, så kul😊
 
Drinken denna fredag består av Drambuie, som är en skotsk likör som är gjord på maltwhisky och sötad med lite honung och kryddor. Och grapefruktjuice, därav den fina färgen.
 
 
 
Infredienser 1 glas:
 
1 del Drambuie
1 del grapefruktjuice
Mineralvatten
Is
 
Häll Drambuie och juice i ett glas med is och rör om. Fyll upp ned mineralvatten.
 
 
 
Ha en skön fredagskväll♥
Taggar: #drambuie, #drinktips, #fredagsdrinken;

Odla egna ärtskott!

Hej goa ni!
 
Intresset för att odla har alltid funnits där. Sen att jag har begåvats med totalt ogröna fingrar om man säger så är en helt annan sak😉
Men förra året när det var en sådan rekordsommar, så var det verkligen ett bra tomatår. Vi skördade som aldrig förr, och gjorde både egen ketchup och tomatmarmelad.
Det gav faktiskt blodad tand, och i år planerar vi att odla ännu mer. 
Något som jag faktiskt lyckats med att odla är kryddor, och jag längtar tills man kan plocka kryddor från trädgården igen.
 
Men det är dock lätt att få egna ärtskott. Jag använder mycket ärtskott, dels för att det är gott, men även som topping/dekoration på maten.Tycker det ser fräsch ut med lite grönt på. Men dessa rackarna är inte så billiga att köpa i affären, och odlar man själv kan man så i omgångar så att man alltid har färska ärtskott🙂.
 
 
Det tar ca 1 vecka innan de har blivit så här stora och man kan börja skörda.
 
Så här gör man😊
 
Ta vanliga gula torkade ärtor som man köper i affären. Lägg jord i en kruka, lägg ut ärter med lagom avstånd. 
 
 
Täck med lite jord, vattna och sätt sedan dit plastfolie.
 
 
Håll jorden fuktig, ch ta av plastfolien när skotten är några centimeter.
Hur enkelt som helst✌
 
Ha en fin kväll, kram♥
 
 
 
Taggar: #dekoration, #odla, #ärtskott;