Korvgryta med sötsursås!

 Hej hej!
 
Vilken härlig dag  vi haft idag. Vi handlade först på morgonen, sen har vi legat i skuggan och bara haft det gott, bättre kan man inte ha det😀.
 
Visst är det skönt med stranden, men visst är det gott att bara gå in och hämta något att dricka när man blir törstig, eller går på toa när man blir kissenödig liksom. Vi har en bubbelkopp som jag kallar det. Där har jag stängt av uppvärmningen så det är riktigt svalkande att ligga där och guppa rundor lite när man blir varm😊
 
När det är så här varmt så vill man ju inte stå inne och laga mat. Så när det började svalna av lite, och magen började kurra, så gjorde vi denna korvgryta med sötsursås på grillen. smidigt och skönt att vara ute👌
 
 
 
 
 
 
 
Ingredienser:
 
Sötsur sås:
 
2 msk tomatpuré
3 msk japansk soja
3 msk risvinäger
3 msk strösocker
2 msk majsstärkelse
1 msk sesamolja
 
Gryta:
 
200 gr falukorv
1 gul lök
1 morot i små stavar
1 broccoli bukett
1/2 paprika
2 hackade vitlöksklyftor
1 tsk malen ingefära
Smör
Rapsolja
Salt och peppar
 
Gör så här:
 
1. Rör ihop ingredienserna till den sötsura såsen.
2. Skär korven i stavar, och stek dom i smör och olja, tills dom får färg.Ta upp på tallrik och ställ åt sidan. Skär moroten i stavar, och skär paprikan i mindre bitar. Dela broccolin i små buketter.
Skala lök och vitlök och hacka i små bitar.
3. Fräs vitlök och lök i smör, tillsätt morot, paprika och broccoli och låt fräsa med en stund.
4. Lägg tillbaka korven och häll över den sötsura såsen, och låt det puttra en stund. Smaka av med salt och peppar.
 
Servera med ris!
 
 
Nu gjorde vi som sagt detta på grillen, men principen är detsamma om du gör det på spisen också.
 
Njut av er kväll, kram♥

Silviakaka i långpanna!

Hej där!
 
Då har årets semester börjat, så härligt🙂Efter en rätt så slapp helg, så startade jag första semesterdagen igår med att baka lite.
 
Jag började ju på ett nytt jobb i mars, och igår hälsade jag på mina gamla arbetskramrater, och hade så klart lite fika med mig😊.
Att byta jobb är ju en process. jag saknar mina gamla arbetskamareter enormt. Man jobbar ju väldigt tight, och det blir som en andra familj, så det klart att det känns tufft när man helt plötsligt inte träffas varje dag.
Men det skall tilläggas, att jag trivs jättebra på mitt nya jobb, och ångrar mig inte😊
 
Att baka i långpanna är en favorit hos mig. För det första så är det ju himla smidigt, och jag tycker att det blir saftigare på något sätt. Och glasyren på silvia är ju så god👌
 
 
 
Ingredienser 4 rutor:
 
6 ägg
5 1/2 dl strösocker
Skal från 1 citron
6 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
3 dl hett vatten
 
Glasyr;
 
200 gr smör
3 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 äggulor
2 tsk citronsaft
 
Garnering:
 
ca 1 dl kokosflingor
 
Gör så här:
 
1. Sätt ugnen på 175 grader. 
Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Tillsätt citronskalet. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner tillsammans med de heta vattnet.
2. Häll smeten i en långpanna, ca 30x40 och grädda i ugnen ca 25-30 minuter och låt den svalna.
3. Gör glasyren. Smält smöret tillsammans med sockret i en kastrull. Ta av från värmen och rör ner vaniljsocker, äggulor och citronsaften. Låt den svalna lite innan du brer glasyren över kakan. Strö på kokos och skär den i bitar.
 
Och som sagt. glasyren, magiskt god😍.
 
 
Ha en fin dag, kram♥
 
Taggar: #enkeltochgott, #hembakat, #silviakaka, bakailångpanna;

Rabarberkaka med vitchoklad och kardemumma!

Hej fina ni!
 
Då var denna helgen till ända. Igår regnade det nästan hela dagen, så då gjorde vi inte många knop. Låg och drog oss länge, och sen långfrukost framför nyhetsmorgon. Skönt med sådana dagar också, allra helst då jag har känt mig lite låg. Ibland är man inte på topp helt enkelt, och det är ok att känna så. Men idag är det lite bättre igen😊
 
Något annat som är bra är denna rabarberkaka. Så enkel att göra, då man rör ihop allt i en kastrull och sen in i ugnen. Och dessutom magiskt god😉.
 
 
 
 
Ingredienser:
 
200 gr smör
150 vit choklad
4 ägg
3 dl vetemjöl
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
Ca 250 gr rabarber+1/2 dl strösocker +2 tsk kardemumma
 
Gör så här:
 
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Hacka under tiden chokladen i mindre bitar.
2. När smöret smält, häll i chokladen och rör tills allt smält. Ta kastrullen från värmen och rör ner övriga ingredienser förutom rabarberna. Häll smeten i en smörjad och bröad form.
3. Skär rabarbern i mindre bitar. Skala eventuellt den beroende på hur grova rababerna är. Lägg dom i en plastpåse. Tillsätt 1/2 dl strösocker och 2 tsk kardemumma, och ruska om påsen så att allt blandas.
4. Fördela rabarberna över smeten i formen, och sätt in i ugnen i ca 30-40 minuter. Kakan skall ha stelnat i kanterna, men vara lite kladdig i mitten.
5. Ta ut kakan och låt svalana helt. Innan servering så pudra över lite florsocker.
 
Kakan blir härligt seg i kanterna och kladdig i mitten. Och du kan göra denna med vilka bär som helst. Vinbär är ruskigt gott också😊.
 
Smidigt, då det bara är en kastrull som behöver diskas sen. Ja, också formen så klart när kakan är uppäten😉
 
Ha en fin kväll, kram♥
Taggar: #baka, #bakning, #enkeltochgott, #rabarber, #rabarberkaka;