Chevré-snittar!

Hej fina ni!
 
Vilket väder, wow säger jag bara. Det är bäst att passa på att njuta, för man vet aldrig hur länge det varar😊. Idag har det kommit lite åskskurar här i Laholm, men det behövs ju regn, och nu är det fint väder igen.
 
I lördags hade vi några vänner över, och till förrätt hade vi lite småplock. Bland annat de här supergoda och busenkla chevré-snittarna.
Frasig smördeg, rosmarinolja, krämig chevré och sötma från honung. Ja ni förstår ju själva hur gott det var😊
 
 
Ingredienser 8 snittar:
 
2 färdiga smördegsplattor
6 skivor chevré, finns en smal lång variant
1 msk rosmarinolja(se längre ner)
Honung
Några kvistar rosmarin
Flingsalt
Valnötter
 
Rosmarinolja:
 
1 dl neutralolja, tex rapsolja
ca 20 blad rosmarin.
 
Lägg oljan och rosmarinen i en bunke. Mixa den slät med en stavmixer. Sila oljan genom en fin sil eller ett kaffefilter. Färdigt🙂
 
Gör så här:
 
1. Lägg ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Skär bort kanterna på chevrén och lägg ut 3 rundlar på varje platta, Ringa över rosmarinolja och lägg på rosmarinkvistarna. Toppa sedan med flingsalt
2. Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter. Smördegens kall resa sig och få fin färg.
3. Ta bort rosmarinen, och skär varje platta i fyra delar. Ringa över honung och toppa med krossade valnötter.
 
 
 
 
 
 
Ha en fin kväll, kram♥
Taggar: #förrätt, #recept, #småplock, #tapas;

Kommentarer :

#1: Anna

Åh så gott det lät!

Svar: Tack, dom är riktigt goda😊prova vetja 😍kram
Eva Wersch

skriven

Kommentera inlägget här :