Smördegs-stjärna!

Hej hej!
 
Lill-lördag redan. Jag gillar verkligen de här kortveckorna😊
Vad sägs om den här stjärnan till efterrätt? Så god och lite annorlunda. Den frasiga smördegen möter glassen och kolasåsen, nom nom nom säger jag bara😋
 
 
 
 
Ingredienser:
 
Smördeg, jag använde detta recept, eller färdigköpt 1 paket
2 msk nutella
2 msk jordgubbssylt
2 msk färskost
1 msk hackade hasselnötter
1 msk kokosflingor
1 msk frysta hallon
1 ägg 
 
Topping:
Glass
Kolasås
 
Gör så här:
 
1. Kavla ut smördegen rätt tunt, ca 3 mm. Ta ut två lagom stora cirklar, ca 20 cm i diameter.
2. Bred sylt, nutella och färskosten på varsin 3:e del på ena cirklen. Strö på nötterna på nutellan, kokosflingorna på sylten och hallonen på färskosten.
 
 
3. Lägg på den andra cirklen över fyllningen. Nagga med en gaffel runt om hela, och ta ett runt mått ca 4-5 cm i diameter och tryck lite i mitten. Inte helt igenom, bara för att markera.
 
 
4. Skär med en kniv den i fyra delar, in till den runda cirkeln du har markerat. Dela sen varje 4:e del i lagom bitar, ca 3-4 st. Hela vägen runt om. Snurra varje del 2 varv enligt nedan. Pensla med ett uppvispat ägg.
 
5. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader ca 20 minuter.. Den skall bli frasig och få färg.
Ta ut, och lägg på några kulor glass i mitten medan den är varm och ringla över lite kolasås. Ta en snurra, dra med lite glass och njut.
 
Prova denna, ni ångrar inte er😃
 
Följ mig gärna på instagram @evawerschskitchencorner, där lägger jag lite på instastory, bla denna goding.
 
Nu är det dags för biodlar-kurs, kram kram♥
Taggar: #dessert, #efterrätt, #smördeg;

Kommentera inlägget här :