Friterad kyckling med sötsur sås!

Hej på er!
 
Just nu harjag svårt att få tiden att räcka till. Viljan är där, men tiden bara rinner iväg. Detta är sista veckan på mitt jobb, och på måndag går jag vidare till nya utmaningar som det heter😊. Känslorna är verkligen blandade. Jag kommer att sakna mina kollegor såå mycket, men känner ändå att beslutet är rätt.
 
Nu har vi äntligen skaffat oss en fritös. Vi har pratat om det länge men vi har inte riktigt kommit till skott. Vi har friterat i gryta innan, och visst funkar det också, men varli te smidigare i en fritös faktiskt.
Först ut blev en av mina favoriter, friterad kyckling i sötsur sås, hur gott är inte det😋
 
 
 
Friterad kyckling 4 personer:
 
3 kycklingfileér
2,25 dl vetemjöl
1,5 dl kallt vatten
2 tsk bakpulver
1 äggvita
 
Gör så här:
 
1. Sätt fritösen på 180 grder.
2. Blanda mjöl, bakpulver och vatten i en skål och rör till en slät smet. Vispa upp ägvitan till ett hårt skum, och vänd ner i smeten.
3. Skär kycklingen i mindre bitar. Ta inte för stora bitar, då blir den inte genomstekt innan dom är friterade klart. Blanda ner kycklingbitarna i smeten.
4. Släpp ner bitarna i oljan försiktigt för det skvätter gärna. Fritera i omgångar och lägg de färdiga bitarna på hushållspapper. 
 
Sötsur sås:
 
5 dl vatten
4 msk strösocker
1 dl ketchup
2 msk sweet chilisås
3 msk vitvinsvinäger
En nypa salt
Potatismjöl + vatten för att reda såsen.
 
Gör så här:
 
1. Blanda alla ingredienser utom potatismjöl i en kastrull. Låt den koka upp, och smaka. Tillsätt mer syra eller sötma för önskad smak. Prova dig fram. blanda sedan ut potatismjöl med vatten och tillsätt såsen under omrörning tills du får lagom konsistens.
 
Servera med ris😊
 
Ha en skön kväll, kram♥
 
Taggar: #friteradkyckling, #friterat, #middagstips, #sötsursås;

Kommentera inlägget här :