Äppelkaka i långpanna!

Hejsan,
 
Nu börjar skördetiden för äpple, och det måste man ju så klart ta vara på. Vi har själva bara ett litet äppelträd i trädgården som vi satta förra hösten. Det har kommit några äpplen men inte så många. Men förhoppningsvis nästa år🙂 Men lukten på de svenska äpplena går inte av för hackor, doftar underbart.
 
Idag gjorde jag en äppelkaka i långpanna, det är ju så himla smidigt ändå. Skär upp i bitar och sen är det bara att mumsa😉
 
 
Ingredienser:
 
4 ägg
4 dl strösocker
5 1/2 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljpulver
100 gr smör
2 dl mjölk
7 medelstora äpple +1 dl socker och 2 msk kanel
 
Topping, glasyr(florsocker och vatten) ev. pärlsocker och frystorkade hallon
 
Gör så här:
 
1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala äpplena och skär ca i 2x2 cm bitar. Lägg i en fryspåse, häll på sockret och kanelen. Knyt påsen och skaka runt så att alla bitar för socker och kanel på sig. Ställ åt sidan så länge.
2. Smält smöret och låt svalna medan du gör smeten. Vispa ägg och socker fluffigt och vitt. Häll i mjölken och rör runt försiktigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljpulver, och sikta ner det i smeten. Blanda försiktigt och häll sedan i smöret. Blanda sen runt bara så att det går in i smeten. 
3. Lägg bakplåtspapper i en långpanna. Häll i smeten, strö äppelbitarna över, och ringla sedan över den vätskan som är kvar i påsen. Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter. Känn med en sticka när den är klar. Låt den inte bli för torr, utan hellre lite kladdig i mitten. 
Låt den svalna och skär sedan i bitar. Ringla över florsocker, jag strödde även över lite pärlsocker och frystorkade hallon.
 
Nu laddar vi för en ny vecka igen, kram och njut av er kväll♥
 
 
Taggar: #långpanna, #skördetid, #äppelkaka;

Kommentarer :

#1: Hemma Hos Felicia

dethär lät supergott! Jag kommer definitivt att spara detta recept! :D

Svar: Åh vad kul😍Ja den är riktigt god👍
Kram
Eva Wersch

skriven

Kommentera inlägget här :