Smarrig falafel- och halloumirulle!

Hej alla fina!
 
Idag är det en stor dag för mig, idag börjar nämligen min fotokurs🙂. Det skall bli så kul att få lära sig mer om systemkameran. Finns nog massvis med funktioner som jag inte vet om, och som kommer bli en stor aha-upplevelse.
 
Idag är det måndag och då kör vi vegetariskt. En smarrig och smakrik falafelrulle är ju aldrig fel. Älskar smaker som spiskummin, koriander och vitlök, mums.
 
 
 
Ingredienser 4 portioner:
 
400 gr avrunna kikärtor
1 grovhackad gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk vetemjöl
1 tsk spiskummin
2 tsk koriander
2 tsk sambal oelek
1 näve finhackad persilja
4 stora tunnbröd
1 pkt halloumi
 
Yoghurtsås:
2 dl turkisk yoghurt
1/2 strimlad gurka
1 pressad vitlöksklyfta
 
Gör så här:
 
1. Lägg kikärter, vitlök, gul lök, spiskummin, koriander, mjöl och sambal oelek i en matberedare. Mixa ihop till en smet. Smaka av med salt och peppar. Är smeten för lös, tillsätt mer mjöl.
2. Lägg smeten i en skål och tillsätt den finhackade persiljan och rör om. Låt smeten vila i 15 minuter.
3. Medan den vilar, så blanda alla ingredienserna till yoghurtsåsen och ställ kallt.
4. Forma smeten till runda bollar och stek i olja pch smör tills dom får fin färg. Lägg åt sidan
5. Skiva halloumin och stek även dessa i olja och smör.
6. Fyll dina tunnbröd med falafel, halloumi, sås och valfria grönsaker.
 
Vi hade röd mangold-sallad, tomat, avocado, svarta bönor, majs, paprika och ärtskott😃
 
Nu kom precis ena katten in och jamade som en tok, lät som om han hade fångat något byte, för han lät så stolt. Så vi sprang upp, jag menar vi vill ju inte ha någon mus i huset precis. Och så var det en pinne, haha. Lille plutt, han som var så stolt😄
 
Ha en skön kväll, kram♥
 
Taggar: #falafel, #falafelrulle, #medborgarskolan, #middagstips, #vegetariskt, halloumi;