Hej fina ni!
Visst är det härligt med mat som är enkel, och med ingredienser som man oftast har i kylskåpet?
Plåtmat är ju så gott, man tager vad man haver liksom. Grönsaker som har sett bäst före datum får nytt liv igen. Toppa allt detta med en god paprikakräm, kyckling, kött, korv eller halloumi om man vill ha det vegetarisk.
Resultatet blir magiskt gott😍


Ingredienser:
10 potatis
1 broccoli
1 paprika
0,5 blomkål
200 grönkål
2 vitlöksklyftor
50 gr smör
2 msk olivolja
salt
2 kycklingfileér
Salt, peppar och parikapulver
Smör till stekning
1 citron + chiliflakes
Paprikakräm:
250 gr grillad inlagd paprika
100 gr parmesan
1 vitlöksklyfta
1 tsk chiliflakes
1 dl persilja
Salt
Topping:
Parmesan
Rostade solrosfrön
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skala potatisen och skiva dom, fast inte hela vägen igenom. Lägg på en plåt med bakpåtspapper, Smält smöret och pressa i vitlöksklyftorna och låt fräsa med en stund. Strö över salt på potatisen och pensla med vitlökssmöret och strö över ströbröd. Sätt in i ugnen i ca 25-30 minuter.
3. Dela blomkålen och broccolin i buketter. Kärna ur paprikan och dela i större bitar. Lägg grönsakerna tillsammans med grönkålen i en skål. Häll över olivoljan och salt och rör om.
4. Ta ut potatisen. Fördela grönsakerna mellan potatisen. Dela citronen på hälften och lägg med i plåten, strö över chiliflakes på citronerna. Grädda i ytterligare i ca 15 minuter.
5. Krydda kycklingfileérna med salt, peppar och paprikapulver. Stek i smör så att den får fin färg på båda sidor. Sänk värmen och låt dom gå färdigt. på eftervärme.
6. Bärja med paprikakrämen. Låt paprikorna rinna av. Lägg paprikorna, riven parmesan, vitlök och persilja i en mixer eller matberedare och kör tills du har en kräm. Smaka av med salt och chiliflakes. Ta och pressa en halva, eller två om du vill, av citronerna från ugnen för lite syra. Grillad paprika är lite söt i smaken.
7. Rosta solrosfröna i en torr panna.
8. Ta ut plåten. Skär kycklingfileérna och lägg över potatis och grönsaker tillsammans med klickar av paprikakrämen. toppa med sjukt mycket parmesan och de rostade solrosfröna.
Smaklig måltid😊kram!