Hej hej!
Wow, vilken helg vi haft. Lite dejtnight i fredags, 90-årsfest (50+40) i lördags, så i går var vi lite slöa faktiskt😉Men kul var det...
Fransk fruktpaj, kan det vara något? Oh ja, absolut. En lite annorlunda efterrätt med vaniljmascarpone som pricken över i:et.


Ingredienser:
Pajskalet:
175 gr mjukt smör
175 gr vetemjöl
120 gr rörsocker
1 krm vaniljpulver
1 1/2 dl havregryn
Fyllning:
3 ägg
2 1/2 dl gräddfil
75 gr socker
100 gr mandelmassa i tärningar
3 nektariner
100gr hallon
100 gr blåbär
Mascarponekrämen:
250 gr mascarpone
1 msk florsocker
1 krm vaniljpulver
Finrivet skal av 1/2 citron
Gör så här:
1. Knåda ihop alla ingredienser till pajskalet, och tryck ut degen i en smord form med löstagbar botten.
2. Rör ihop äggen, gräddfilen och sockret i en bunke. Lägg sedan i mandelmassan i tärningar. Häll smeten i pajskalet, och ställ den svalt i 30 minuter.
3. Skär nekatarinerna i skivor och fördela över pajen tillsammans med blåbär och hallon. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 40 minuter.
4. Blanda samman ingredienserna till mascarponekrämen och servera den sedan med den ljumna pajen.
Denna pajen är väldigt god. Pajskalet får en liten knäckig smak av rörsockret och havregrynen. Och blir väldigt mumsigt tillsammans med de olika bären😋
Nu går vi in på upploppet innan semestern, så skönt det skall bli. Bara vara, gå ner i varv och njuta.
Nu är det Lotta på liseberg🙂Ha en skön kväll fina ni♥
Låter som en finfin helg det! :D Och pajen ser jättegod ut, tack för receptet!