Sockerbulle-muffins!

Hej och hå!
 
Lill-lördag idag, har ni gjort något speciellt? Ibland gör vi lite extra god mat och dryck så här mitt i veckan, lite lyx måste man ha🙂
 
Sockerbulle-muffins, hur gott är inte det? Och man slänger ihop dom snabbt, ca 30 minuter bara. Och det är såna ingredienser man oftast har hemma.
 
 
 
Ingredienser ca 12 st:
 
200 gr rumsvarmt smör
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
5 1/2 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
en nypa salt
2 1/2 dl  mjölk
 . 
Vaniljkräm:
 
4 msk marsanpulver och 2 dl mjölk blandas. Eller kan man så klart göra egen.
 
Gör så här:
 
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa upp smör och socker med en elvisp. Tillsätt ett ägg i taget och rör i mellan. Vispa det sedan vitt och fluffigt.
3. Rör ner mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt lite i taget. Rör om rejält och rör sedan i mjölken till en jämn smet.
4. Lägg formar i en muffinsplåt.. Häll i en rågad msk smet i varje form, och klicka sedan i 1 msk vaniljkräm. Lägg lite smet till över, inte riktigt ända upp i formen, för dom sväller i ugnen.
5. Grädda i ugnen ca 20 minuter, och låt dom sedan svalna.
6. Smält lite smör och pensla varje muffin med, och doppa sedan dom i socker.
 
Njut av kvällen, kram♥
 
 
 
Taggar: #fika, #muffin, #sockerbullemuffin;

Whiskey-kyckling!

Hejsan!
 
Hur har ni det? Här är det fint, sonen från Stockholm kom på besök idag. Alltid lika roligt, och vad man hinner längta mellan gångerna♥
 
Igår åt vi något väldans gott, whiskey-kyckling. Såsen blir jättegod och kycklingen väldigt mör när den får ligga i såsen i ugnen och gotta sig🙂 Och nästan löjligt enkelt att göra, det gillar vi😋
 
 
 
 
Ingredienser:
 
4 kycklingfiléer
5 dl grädde
1/2 dl soja
1/2 dl whiskey
1 dl riven parmesan
salt och peppar
Cocktailtomater på kvist
 
Gör så här:
 
1. Putsa filéerna, salta och peppra. Stek dom i smör i en stekpanna, och lägg över i en ugnsform.
2. Blanda grädde, soja och whiskey och häll över kycklingen, så att såsen nästan täcker filéerna. Strö över parmesanen.
3. Sätt in i 200 grader i ca 30 minuter, tills parmesanen har smält och fått fin färg. Lägg in tomaterna de sista 10 minuterna.
 
Servera med ris eller klyftpotatis, och en fräsch sallad.
Såsen fick en otroligt god smak av whiskeyn. Jag dricker inte whiskey själv, men denna var supergod👌
 
Ha en skön kväll fina ni♥
 
Taggar: #kyckling, #middagstips, #whiskeykyckling;

Fransk fruktpaj med vaniljmascarpone!

Hej hej!
 
Wow, vilken helg vi haft. Lite dejtnight i fredags, 90-årsfest (50+40) i lördags, så i går var vi lite slöa faktiskt😉Men kul var det...
 
Fransk fruktpaj, kan det vara något? Oh ja, absolut. En lite annorlunda efterrätt med vaniljmascarpone som pricken över i:et.
 
 
 
 
Ingredienser:
 
Pajskalet:
 
175 gr mjukt smör
175 gr vetemjöl
120 gr rörsocker
1 krm vaniljpulver
1 1/2 dl havregryn
 
Fyllning:
 
3 ägg
2 1/2 dl gräddfil
75 gr socker
100 gr mandelmassa i tärningar
3 nektariner
100gr hallon
100 gr blåbär
 
Mascarponekrämen:
 
250 gr mascarpone
1 msk florsocker
1 krm vaniljpulver
Finrivet skal av 1/2 citron
 
Gör så här:
 
1. Knåda ihop alla ingredienser till pajskalet, och tryck ut degen i en smord form med löstagbar botten.
2. Rör ihop äggen, gräddfilen och sockret i en bunke. Lägg sedan i mandelmassan i tärningar. Häll smeten i pajskalet, och ställ den svalt i 30 minuter.
3. Skär nekatarinerna i skivor och fördela över pajen tillsammans med blåbär och hallon. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 40 minuter.
4. Blanda samman ingredienserna till mascarponekrämen och servera den sedan med den ljumna pajen.
 
Denna pajen är väldigt god. Pajskalet får en liten knäckig smak av rörsockret och havregrynen. Och blir väldigt mumsigt tillsammans med de olika bären😋
 
Nu går vi in på upploppet innan semestern, så skönt det skall bli. Bara vara, gå ner i varv och njuta.
 
Nu är det Lotta på liseberg🙂Ha en skön kväll fina ni♥
 
 
Taggar: #efterrätt, #fika, #fruktpaj, #mascarpone;