Hej på er!
Snart helg igen, och då kanske den här desserten kan vara något. Så god och vacker att titta på.
Den är enklel att göra, men ser attans elegant ut eller hur? Såsen har dessutom en gnutta lakrits i som pricken över i:et

Ingredienser 2 glas:
1 gelatinblad
1 tsk vaniljsocker
1 dl grädde
1 dl gräddfil
1/3 dl socker
Hallon och blåbärssås:
1 dl hallon
1 dl blåbär
2 msk socker
1 tsk lakritspulver
Gör så här:
1. Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten..
2. Sjud upp grädde, socker och vaniljsocker.
3. Krama vattnet ur gelatinbladet och rör ner i gräddblandningen. Tillsätt sedan gräddfilen och rör slätt.
4. Ta två glass. Luta dessa i varsin skål, så att glaset får den lutningen du vill ha. Lägg hushållspapper under glaset så att det inte glider. Häll försiktigt pannacottan i glasen och ställ de i kylskåpet i minst 3 timmar.
5. Gör såsen. Lägg hallon, blåbär, socker och lakritspulver i en kastrull, och sjud långsamt till en sås. Vill du ha mer lakritssmak så tillsätt lite mer lakritspulver.
6 Häll sedan såsen på pannacottan och toppa med några bär och mynta.

Njut av er kväll, kram♥